Samen voor duurzame energie in de regio Arnhem-Nijmegen

Op weg naar 100% duurzame energie in de regio! Samen met Stichting Wiek II, specialist in duurzame energie, willen wij als Nijmeegse energieleverancier laten zien dat energie lokaal en duurzaam opgewekt kan worden. Hoe? Door samen te werken met mensen met dezelfde ambitie. Zo verenigen we ons met lokale energiecoöperaties en creëren we samen een groter draagvlak voor het verduurzamen van de regio. Want juist burgers verdienen zeggenschap over het energielandschap van de toekomst. 

Op dit moment hebben 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen aangegeven middels een energietender op zoek te zijn naar een partner die de komende vijf jaar elektriciteit aan hen levert. Samen met Stichting Wiek II en een aantal lokale energiecoöperaties willen wij deze gemeenten gaan voorzien van duurzame energie. Wie weet brandt straks het lantaarnlicht in duizenden straten op groene energie, dankzij burgers!

Koningin Maxima op bezoek

Pim de Ridder, directeur van Stichting Wiek II, maakte de samenwerkingsplannen voor het eerst kenbaar aan niemand minder dan Koningin Maxima! De Koningin bracht 31 januari een bezoek aan het gloednieuwe Windpark Nijmegen-Betuwe. Dit windpark is door de inzet van burgers gerealiseerd. Huismerk Energie werkt samen met WindpowerNijmegen om ervoor te zorgen dat de opgewekte energie ook bij de burgers terecht komt.  

Lees meer over Windpark Nijmegen-Betuwe

Aanmelden voor Burgers geven energie

Burgers geven energie is een nieuw samenwerkingsplatform voor duurzame initiatieven in de regio Arnhem-Nijmegen. Het doel is het uitwisselen van kennis, maar ook samen nieuwe projecten op poten zetten. Op dit moment hebben al enkele energiecoöperaties zich bij dit initiatief aangesloten, om mee te dingen in de aanstaande energietender van 17 gemeenten in de regio Arnhem - Nijmegen. Maak jij deel uit van een burgerinitiatief en zou ook jij graag sámen een verschil willen uitmaken in de weg naar een 100% duurzame energievoorziening? 

Meld je aan via Burgers Geven Energie

Ook buiten de regio zijn we actief!

Het doel van lokale energie initiatieven is zelf duurzame energie opwekken en bijdragen aan een 100% duurzame toekomst. Dit sluit naadloos aan op de zienswijze van Huismerk Energie. We zien steeds meer energiecoöperaties, meer projecten en meer leden en een sterke groei van eigen energieproductie. De afgelopen jaren hebben we succesvol geadviseerd en geholpen bij de totstandkoming en begeleiding van diverse opwekprojecten in heel Nederland. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Dommelstroom en postoderoosproject Tricht. 

Betuwestroom

We werken samen met energiecoöperaties uit Culemborg, Buren, Tiel, Lingewaal, Neerijnen en Neder-Betuwe, om meer opwek te realiseren in deze regio en leveren dit weer aan de inwoners van deze gemeenten.

Lees meer

Dommelstroom

Huismerk Energie werkt samen met Dommelstroom om de waterkrachtcentrale te realiseren en voldoende aandeelhouders te vinden. Ook leveren we de opgewekte stroom aan de regio. 

Lees meer

Postcoderoos Tricht

Coöperatie Tricht Duurzaam is met ruim 100 zonnepanelen op het dorpshuis in Tricht een postcoderoosproject gestart. Wij leveren de stroom van dit project en verzorgen de verrekening van de postcoderooskorting.

Lees meer

Vraag ons naar de mogelijkheden

Huismerk Energie biedt hulp bij alle fasen van een opwekproject, van advies bij haalbaarheid tot het vinden van draagvlak en campagnes om het project te starten.  Uiteindelijk zorgen we ervoor dat de opgewekte energie aan huishoudens in jouw regio wordt geleverd. Wil je graag meer weten over een mogelijke samenwerking of ben je benieuwd met welke projecten we op dit moment samenwerken? Vul je gegevens in, dan bellen we je terug of bel ons zelf! 

Vul je gegevens in

Bel ons direct voor informatie!


Wij staan voor je klaar! Wij beantwoorden graag al je vragen op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur:

088 - 105 11 22 (Lokaal tarief)