Waterstroom uit de Dommel

Met steun van zo’n 500 betrokken coöperatieleden bouwden vader en zoon Jan en Bram Taks een waterkrachtcentrale in de Dommel. Eindelijk is het zo ver: waterkrachtcentrale Dommelstroom wekt energie op voor 170 huishoudens in Sint Michielsgestel en omgeving! Wij zorgen ervoor dat de stroom ook echt in de regio terecht komt. Inmiddels leveren we Dommelstroom aan 170 huishoudens, wat betekent dat Dommelstroom is "uitverkocht". Wil jij ook Dommelstroom bij je thuis? Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom heeft volop plannen voor toekomstige projecten. Door te kiezen voor Huismerk Energie profiteer je tot die tijd van lokaal opgewekte energie én zodra er nieuws is over een toekomstig Dommelstroom-project stellen wij je op de hoogte. Zo weet je zeker dat jij er als eerste bij bent!

Burgers bouwen hun eigen waterkrachtcentrale

Opwek voor ruim 170 huishoudens in de regio

Rendement op je Dommelstroomdeel

Interesse in Dommelstroom?

Dommelstroom is uitverkocht! Maar niet getreurd, want Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom heeft plannen voor toekomstige projecten. Wil je tot die tijd al profiteren van lokaal opgewekte energie? Kies dan voor 1 Jaar Zeker Nijmegen bij Huismerk Energie. Zodra er een nieuw Dommelstroomproject wordt gerealiseerd stellen wij jou op de hoogte, met als mogelijkheid je energiecontract om te zetten.  

Jouw persoonlijke berekening

Ook groene energie uit Nederland ? Vul je gegevens in en bekijk welk energiepakket bij jou past.

Mijn adres:

Kies voor lokaal groene energie bij Huismerk Energie

Met 1 Jaar Zeker Nijmegen profiteer je van lokaal opgewekte energie, met de garantie dat we je op de hoogte stellen zodra er een nieuw Dommelstroompakket bestaat. Zo weet je zeker dat je er dan als eerste bij bent!

 • Nu: 250 kWh korting (leveringstarief, excl. overheidsheffingen)
 • 1 jaar vaste leveringstarieven
 • Opzegvergoeding (boete) met max. € 100,00 vergoed (€50,00 stroom, €50,00 gas)
 • Eenvoudig gegevens inzien en wijzigen via Mijn Huismerkenergie

Geschat termijnbedrag:

€ 128,00

Bereken mijn voordeel
Wijzig mijn verbruik

Op basis 1.484 kWh (normaal) en 1.316 kWh (dal) stroom en 1.150 m3 gas

Locatie

De waterkrachtcentrale is gevestigd in de Dommel, gekoppeld aan de stuw die gelegen is in Sint-Michielsgestel. Ter plaatse verdeelt de Dommel het landschap in gebieden, die bekend staan als Zegenwerp en Genenberg.

Mijlpalen

Een overzicht van alle actuele gebeurtenissen rondom de ontwikkeling van de Dommelstroom centrale.

 • Officiële opening

  5 november 2016

  Dommelstroom is op 5 november 2016 officieel geopend! Vanaf dit moment wekt de waterkrachtcentrale energie op voor 170 huishoudens in de regio!

 • Testen vijzel

  21 oktober 2016

  Het proefdraaien is begonnen. De eerste groene stroom wordt opgewekt!

 • Plaatsen vijzel

  13 september 2016

  De vijzel is geplaatst! Nu starten de afrondende werkzaamheden.

 • Aansluiten op bestaande constructie

  30 mei 2016

  Aansluiting op bestaande constructie, aanhelen bestaande bodembescherming en ontgraven bouwkuip, aanbrengen (onderwater)beton, uitharden beton en aanbrengen netaansluiting.

 • Gereedmaken bouwplaats

  15 mei 2016

  Ontgraven bodembescherming, aanbrengen damwanden en aanbrengen bouwkuip.

 • Voorbereiding bouwwerkzaamheden

  10 mei 2016

  Realiseren bouwweg, versterken brug op toegangsweg, inrichten bouwterrein, aanbrengen schotbalken in middendeel stuw en opbouw kraan op ponton.

 • De financiering is rond!

  11 februari 2016

  De vergunningen waren rond, maar nu is ook de financiering rond! Bijna 500 leden hebben voldoende geld bijeengebracht om er voor te zorgen dat de waterkrachtcentrale er ook daadwerkelijk gaat komen!

Samen met partners bouwen aan een duurzame regio

Ondernemerschap in energie moet niet voorbehouden blijven aan grote bedrijven. Juist lokale initiatieven zijn een belangrijke schakel in de energietransitie. Door een actieve betrokkenheid kunnen we het aandeel lokale opwek vergroten en de lokale economie versterken. Heb je een goed idee met betrekking tot inzicht in- of het besparen van energie?

Lees meer

Klanten over Huismerk Energie

91% van onze klanten is tevreden en dat durven ze best te zeggen.

Het aanbod was zo goed dat ik voor mijn banketbakkerij en privé ben geswitcht.

Goos-Jan Looijenga uit Nijmegen

Ik vind het een prettig idee dat ik schone energie uit mijn eigen omgeving krijg.

Mevrouw Donker uit Nijmegen

Een overzicht van de meest gestelde vragen

 • Ik heb geen Dommelstroomdeel gekocht. Kan ik wel kiezen voor de stroom van Dommelstroom?

  Nee dit is niet mogelijk. 3 Jaar Zeker Dommelstroom is speciaal ontwikkeld voor leden van Energiecoöperatie Dommelstroom die ook graag de stroom van de centrale waarin zij hebben geïnvesteerd, thuis willen ontvangen.

 • Ik heb wel een Dommelstroomdeel en wil graag de stroom bij mij thuis. Kan dat?

  Helaas is op dit moment Dommelstroom "uitverkocht" en kun je niet meer kiezen voor het pakket 3 Jaar Zeker Dommelstroom. Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom is wel druk bezig met toekomstige projecten. Wil je tot die tijd profiteren van lokaal opgewekte energie? Dan bieden we je graag het pakket 1 Jaar Zeker Nijmegen aan, met de garantie dat we je op de hoogte stellen zodra er een nieuw Dommelstroompakket bestaat. Zo weet je zeker dat je er dan als eerste bij bent.

 • Hoeveel stroom gaat waterkrachtcentrale Dommelstroom opwekken?

  De waterkrachtcentrale zal ongeveer 650.000 kWh stroom per jaar gaan opwekken. Dit is voldoende voor ongeveer 170 huishoudens uit de regio.

 • Ik wil nog graag investeren in Dommelstroom. Kan dat?

  Dit is helaas niet meer mogelijk, alle Dommelstroomdelen zijn verkocht. Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom is wel druk met nieuwe projecten. Via de site van Huismerk Energie kun je je interesse aangeven, wij houden je dan op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn. 

 • Wanneer krijg ik de 500 kWh leveringstarief gratis Dommelstroom terug?

  Als je kiest voor 3 Jaar Zeker Dommelstroom, ontvang je jaarlijks 500 kWh kaal leveringstarief stroom terug, zodra de waterkrachtcentrale gaat draaien. Dit wordt verrekend op je jaarnota. 

 • Hoeveel rendement gaat mijn Dommelstroomdeel opwekken?

  De verwachting is dat een Dommelstroomdeel 4% rendement gaat opleveren wanneer je niet naar Huismerk Energie bent overgestapt. Stap je wel over op 3 Jaar Zeker Dommelstroom, zal je Dommelstroom naar verwachting 8% rendement opleveren. Dit rendement staat los van het contract bij Huismerk Energie en wordt uitgekeerd door Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom. Voor meer vragen over rendement en Dommelstroomdelen kun je dan ook bij hen terecht via info@dommelstroomdelen.nl.

Op de hoogte blijven van nieuwe Dommelstroom-projecten?

Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom is druk bezig met nieuwe opwekprojecten in de regio! Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat je gegevens achter en wij laten het je weten zodra wij nieuws hebben! 

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons gewoon een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22