Burgers realiseren eigen opwekprojecten

Met steun van zo’n 500 betrokken coöperatieleden bouwen vader en zoon Jan en Bram Taks diverse opwekprojecten in gemeente Sint-Michielsgestel. In de Dommel vind je Waterkrachtcentrale Dommelstroom en sinds juni 2018 ligt het dak van sporthal Theereheide vol met zonnepanelen. Zo'n 170 huishoudens in Sint-Michielsgestel en omgeving maken op dit moment gebruik van deze energie. Helaas is Dommelstroom 'uitverkocht'. Wil jij ook Dommelstroom bij je thuis? Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom heeft volop plannen voor toekomstige projecten. Door te kiezen voor Huismerk Energie profiteer je tot die tijd van lokaal opgewekte energie én zodra er nieuws is over een toekomstig Dommelstroom-project stellen wij je op de hoogte. Zo weet je zeker dat jij er als eerste bij bent!

Burgers realiseren hun eigen opwekprojecten

Opwek voor ruim 170 huishoudens in de regio

Rendement op je Dommelstroomdeel

Interesse in Dommelstroom?

Dommelstroom is uitverkocht! Maar niet getreurd, want Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom heeft plannen voor toekomstige projecten. Zodra er een nieuw Dommelstroomproject wordt gerealiseerd stellen wij jou op de hoogte. Binnenkort groene energie thuis ontvangen? Kies dan voor een van onze andere energiepakketten, met de mogelijkheid je energiecontract om te zetten naar Dommelstroom. 

Houd mij op de hoogte!


Je gegevens worden niet verstrekt aan derden.
Ze worden enkel gebruikt om je te informeren.

Vul je gegevens in

Mijlpalen

Een overzicht van alle actuele gebeurtenissen rondom de ontwikkeling van Dommelstroomprojecten. 

 • Officiële opening zonnedak Theereheide

  22 juni 2018

  Het zonnedak op sporthal Theereheide wekt vanaf 22 juni 2018 zonne-energie op voor ruim 20 huishoudens in de regio! 

 • Officiële opening

  5 november 2016

  Dommelstroom is op 5 november 2016 officieel geopend! Vanaf dit moment wekt de waterkrachtcentrale energie op voor zo'n 150 huishoudens in de regio!

 • Testen vijzel

  21 oktober 2016

  Het proefdraaien is begonnen. De eerste groene stroom wordt opgewekt!

 • Plaatsen vijzel

  13 september 2016

  De vijzel is geplaatst! Nu starten de afrondende werkzaamheden.

 • Aansluiten op bestaande constructie

  30 mei 2016

  Aansluiting op bestaande constructie, aanhelen bestaande bodembescherming en ontgraven bouwkuip, aanbrengen (onderwater)beton, uitharden beton en aanbrengen netaansluiting.

 • Gereedmaken bouwplaats

  15 mei 2016

  Ontgraven bodembescherming, aanbrengen damwanden en aanbrengen bouwkuip.

 • Voorbereiding bouwwerkzaamheden

  10 mei 2016

  Realiseren bouwweg, versterken brug op toegangsweg, inrichten bouwterrein, aanbrengen schotbalken in middendeel stuw en opbouw kraan op ponton.

 • De financiering is rond!

  11 februari 2016

  De vergunningen waren rond, maar nu is ook de financiering rond! Bijna 500 leden hebben voldoende geld bijeengebracht om er voor te zorgen dat de waterkrachtcentrale er ook daadwerkelijk gaat komen!

Samen met partners bouwen aan een duurzame regio

Ondernemerschap in energie moet niet voorbehouden blijven aan grote bedrijven. Juist lokale initiatieven zijn een belangrijke schakel in de energietransitie. Door een actieve betrokkenheid kunnen we het aandeel lokale opwek vergroten en de lokale economie versterken. Heb je een goed idee met betrekking tot inzicht in- of het besparen van energie?

Lees meer

Op de hoogte blijven van nieuwe Dommelstroom-projecten?

Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom is druk bezig met nieuwe opwekprojecten in de regio! Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Laat je gegevens achter en wij laten het je weten zodra wij nieuws hebben! 

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 823 641 18

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22