Samen maken we Nederland duurzamer!

Huismerk Energie levert 100% lokaal groene energie uit Nederland. Dat doen we samen met burgers, producenten, coöperaties en partners. Onze ambitie is om lokaal te verbinden en duurzame projecten en coöperaties te faciliteren. Onze coöperatieve projecten zoals Windpark Nijmegen-Betuwe en Dommelstroom zijn daar een mooi voorbeeld van. Deze projecten realiseren écht meer duurzame opwek en stimuleren de lokale economie. En dat blijft niet onopgemerkt. In het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise scoren we een 8,6! En daar zijn we best trots op.

Download het volledige rapport hier.

100% afkomstig uit Nederland

Wij leveren 74,7% wind-, 9,9% zonne-, 15% bio- en 0,4% water-energie van lokale producenten.

Gecontroleerd door CertiQ

CertiQ is de enige Nederlandse organisatie, die duurzame energie mag certificeren.

Ondersteund door HIER klimaatbewust

Door onze actieve rol bij lokale initiatieven en het leveren van Nederlandse duurzame stroom.

Altijd stroom uit Nederland


De Huismerk stroom die wij aan jou leveren, is afkomstig van duurzame energieproducenten in Nederland. Van deze energieproducenten ontvangen wij een bewijs dat deze energie ook echt duurzaam is opgewekt. Dit zijn de groencertificaten. Zo weet je zeker dat de stroom die we jou leveren 100% lokaal groen is.

Lees meer over het stroometiket

Onze succesvolle lokale projecten

Door onze kennis en krachten te bundelen vergroten we het aandeel duurzame innovaties en initiatieven. Zo bereiden we het aandeel duurzaam opgewekte energie lokaal steeds verder uit. Lees meer over de bijzondere samenwerkingen met Windpark Nijmegen-Betuwe, Dommelstroom en Postcoderoos Tricht.

Windpark Nijmegen-Betuwe

Coöperatie WindpowerNijmegen realiseerde Windpark Nijmegen-Betuwe met vier windmolens, langs de snelweg A15.

Dommelstroom

Met een waterkrachtcentrale bij de stuw in Sint-Michielsgestel kan het water van de Dommel meer dan 170 huishoudens in het Dommelgebied voorzien van groene stroom.

Postcoderoos Tricht

Coöperatie Tricht Duurzaam is met ruim 100 zonnepanelen op het dorpshuis in Tricht een postcoderoosproject gestart. Wij leveren de stroom van dit project en verzorgen de verrekening van de postcoderooskorting.

Veelgestelde vragen over het duurzaamheidsonderzoek 2017 van de Consumentenbond

 • Hoe is de 8,6 opgebouwd?

  Het onderzoek gaat over het vergroten van duurzame opwek in Nederland en beoordeelt alle energieleveranciers op de factoren inkoop, investeringen, productie en levering. We kopen rechtstreeks bij duurzame energieproducenten in en leveren al onze klanten 100% lokaal groene energie, bestaande uit wind-, zon-, water- en bio-energie. Waarom hebben we dan geen 10? Het onderzoek beoordeelt de inkoop en levering van biomassa iets lager dan andere energiebronnen. Maar wij zien juist biomassa als een perfecte opwekvorm in de transitie naar een volledig duurzame samenleving. Want ook als de zon niet schijnt en de wind niet waait, hebben we energie nodig. Wij willen niet afhankelijk zijn van steenkolencentrales, daarom is lokale biomassa een goed duurzaam alternatief. Op de onderzoeksfactoren productie en investeringen hebben we geen score. Wij produceren of investeren zelf niet, maar hebben een faciliterende rol in duurzame opwek. We zorgen ervoor dat anderen coöperatief energie kunnen opwekken en leveren zo sámen een bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. We komen uit op een 8,6 en behoren daarmee tot de voorlopers die actief bijdragen aan verduurzaming. En daar zijn we best trots op!

  Ons deel lokale biomassa komt van Bio-EnergieCentrale Cuijk. Hier wordt alleen lokaal snoeihout en resthout verwerkt tot lokale, duurzame stroom. Meer lees je hier.

 • Kan ik beter overstappen naar een partij die een 10 scoort?

  Wij geloven dat wij samen met onze klanten en partners écht een bijdrage leveren aan het verduurzamen van Nederland. Bijvoorbeeld door samen te werken met burgers en coöperaties; juist die samenwerking maakt een verschil op de lange termijn. Zo zijn we in 2014 gestart met de samenwerkingen met Windpark Nijmegen-Betuwe en Dommelstroom, die sinds eind 2016 energie voor onze klanten produceren. We leveren onze klanten 100% lokaal groene energie, bestaande uit water- zon- wind- en bio-energie. Wij zien specifieke biomassa als een opwekvorm die bijdraagt aan de transitie naar een volledig duurzame samenleving. Als de wind niet waait en de zon niet schijnt, dan willen we niet afhankelijk zijn van steenkolencentrales. Dan is biomassa een continu, en goed duurzaam alternatief.

  Het onderzoek kijkt naar eigen investeringen en productie. Wij helpen bij het realiseren van opwekprojecten, waar coöperaties eigenaar van zijn. Helaas is deze bijdrage die we leveren aan de verduurzaming niet in het onderzoek terug te zien. Ook beoordeelt het onderzoek biomassa net iets lager dan de andere energiebronnen. Dan scoor je nooit een 10, maar beide factoren zijn in onze ambitie essentieel om écht te zorgen voor het verduurzamen van onze leefomgeving. 

 • Leveren jullie wel 100% lokaal groene stroom?
  Ja, wij leveren 100% lokaal groene energie aan al onze klanten. Dat bewijzen we met Nederlandse Garanties van Oorsprong (GvO's), uitgegeven door CertiQ. Dit certificaat is het enige wettelijke bewijs in Nederland dat de geleverde stroom ook echt duurzaam is opgewekt. Daarnaast publiceert ook elke energieleverancier elk jaar het stroometiket, gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Hier laten we zien waar de geleverde energie vandaan komt. Bekijk het stroometiket hier
 • Waarom investeren jullie dan niet zelf in projecten?

  Enerzijds zijn we een kleine leverancier en hebben we momenteel niet de middelen om zelf eigen productie van energie te realiseren. Daarnaast ligt onze ambitie in het faciliteren van duurzame opwek. Door samenwerking met burgers, coöperaties en producenten, kunnen we meer betrokkenheid en draagvlak creëren en samen windmolens, zonnefarms en waterkrachtcentrales in Nederland realiseren. Deze betrokkenheid zien we als essentieel in een volledige duurzame samenleving, omdat we alleen sámen voldoende energie kunnen realiseren en zo ook zelfvoorzienend kunnen zijn. 

Reviews klanten Huismerk Energie

Zij geven ons gemiddeld een 8,6 van de 10

En 92% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle reviews

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Vragen over het onderzoek?

Bel ons op 088 105 11 22. Ben je een journalist en heb je vragen over het onderzoek, dan graag mailen naar pers@huismerkenergie.nl.