Samen maken we Nederland duurzamer!


Huismerk Energie levert 100% lokaal groene energie uit Nederland. Dat doen we samen met burgers,  producenten, coöperaties en partners. Onze ambitie is om lokaal te verbinden en duurzame projecten en coöperaties te faciliteren. Onze coöperatieve projecten zoals Windpark Nijmegen-Betuwe en Dommelstroom zijn daar een mooi voorbeeld van. Deze projecten realiseren écht meer duurzame opwek en stimuleren tevens de lokale economie.


1. Leveren jullie wel 100% lokaal groene stroom? 

Ja, wij leveren aan al onze klanten groene stroom uit Nederland. Dat bewijzen we met Nederlandse Garanties van Oorsprong (GvO's), uitgegeven door CertiQ. Dit certificaat is het enige wettelijke bewijs in Nederland dat de geleverde stroom ook echt duurzaam is opgewekt.

2. Waarom scoren jullie geen 10?

Het onderzoek kijkt naar verschillende factoren zoals productie en levering. Wij produceren zelf niet, maar zorgen ervoor dat anderen samen energie kunnen opwekken. Op levering scoren we dan ook maximaal, maar gezien we geen éigen productie hebben, worden we hier niet op beoordeeld. We komen dan uit op een 7,9, waar we best trots op zijn!

100% afkomstig uit Nederland

Wij leveren 99% windenergie en 1% zon van lokale producenten

Gecontroleerd door CertiQ

CertiQ is de enige Nederlandse organisatie, die duurzame energie mag certificeren.

Ondersteund door HIER klimaatbewust

Door onze actieve rol bij lokale initiatieven en het leveren van Nederlandse duurzame stroom.

Altijd stroom uit Nederland


De Huismerk stroom die wij aan jou leveren, is afkomstig van duurzame energieproducenten in Nederland. Van deze energieproducenten ontvangen wij een bewijs dat deze energie ook echt duurzaam is opgewekt. Dit zijn de groencertificaten. Zo weet je zeker dat de stroom die we jou leveren 100% lokaal groen is.

Lees meer over het stroometiket

Onze succesvolle lokale projecten

Door onze kennis en krachten te bundelen vergroten we het aandeel duurzame innovaties en initiatieven. Zo bereiden we het aandeel duurzaam opgewekte energie lokaal steeds verder uit. Lees meer over de bijzondere samenwerkingen met Windpark Nijmegen-Betuwe, Dommelstroom en ZZON.

Windpark Nijmegen-Betuwe

Windpark Nijmegen-Betuwe realiseert op dit moment een windpark met vijf windmolens langs de snelweg A15.

Dommelstroom

Met een waterkrachtcentrale bij de stuw in Sint-Michielsgestel kan het water van de Dommel meer dan 170 huishoudens in het Dommelgebied voorzien van groene stroom.

ZZON

ZZON wil zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken, ook voor diegenen met een te klein of zonder eigen dak.

Klanten over Huismerk Energie

91% van onze klanten is tevreden, en dat durven ze best te zeggen.

Het aanbod was zo goed dat ik voor mijn banketbakkerij en privé ben geswitcht.

Goos-Jan Looijenga uit Nijmegen

Ik vind het een prettig idee dat ik schone energie uit mijn eigen omgeving krijg.

Mevrouw Donker uit Nijmegen

Veelgestelde vragen over het duurzaamheidsonderzoek 2016 van de Consumentenbond

 • Kan ik dan beter overstappen naar een partij die een 10 scoort?

  Dat is natuurlijk aan u, maar wij geloven dat we door samen te werken met burgers en coöperaties écht iets bijdragen aan de energietransitie naar een duurzame samenleving. Op deze manier realiseren we echt betrokkenheid en draagvlak bij energie. Als we volledig duurzaam willen worden, moeten we dat met iedereen samen doen. Deze investeringen zijn niet altijd terug te zien in een onderzoek. Huismerk Energie heeft een lange termijn visie: in 2014 zijn we al gestart met samenwerkingen met Windpark Nijmegen-Betuwe én Dommelstroom en die gaan eind dit jaar pas produceren. Het realiseren van deze projecten kost nu eenmaal tijd maar zijn in onze ambitie essentieel voor de energietransitie. 

 • Leveren jullie wel 100% lokaal groene stroom?
  Ja, wij leveren 100% lokaal groene energie aan al onze klanten. Dat bewijzen we met Nederlandse Garanties van Oorsprong (GvO's), uitgegeven door CertiQ. Dit certificaat is het enige wettelijke bewijs in Nederland dat de geleverde stroom ook echt duurzaam is opgewekt. Daarnaast publiceert ook elke energieleverancier elk jaar het stroometiket, gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Hier laten we zien waar de geleverde energie vandaan komt. Bekijk het stroometiket hier
 • Waarom investeren jullie dan niet zelf in projecten?

  Enerzijds zijn we een kleine leverancier en hebben we momenteel niet de middelen om zelf eigen productie van energie te realiseren. Daarnaast ligt onze ambitie in het faciliteren van duurzame opwek. Door samenwerking met burgers, coöperaties en producenten, kunnen we meer betrokkenheid en draagvlak creëren en samen windmolens, zonnefarms en waterkrachtcentrales in Nederland realiseren. Deze betrokkenheid zien we als essentieel in een volledige duurzame samenleving, omdat we alleen samen voldoende energie kunnen realiseren en zo ook zelfvoorzienend kunnen zijn. 

 • Waarom scoren jullie (maar) een 7,9?

  Het onderzoek gaat over het vergroten van duurzame opwek in Nederland en beoordeelt zowel productie als levering. Onze rol is om een faciliterende rol te hebben in duurzame opwek. We zetten bijvoorbeeld niet zelf een windmolen neer, maar wij zorgen er juist voor dat burgers samen een windmolen neer kunnen zetten. We leveren altijd lokaal groene energie, maar we produceren of investeren niet zelf. Om deze reden scoren we nooit een 10. Maar met de 7,9 zijn we wel een voorloper in het onderzoek en laat zien dat we actief bijdragen aan het verduurzamen van onze samenleving. 

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons gewoon een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22