Doe de contractcheck!

Zeker weten dat je nog goed zit bij Huismerk Energie? Check onze tips over hoe je het beste energiecontracten vergelijkt. Of doe onze contractcheck en wij zoeken voor je uit of overstappen écht voordeliger voor je is! Bel ons op 088 105 11 00 (lokaal tarief) of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen jou terug. Ook is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele opzegboete. Hoe langer de loopduur van je contract nog is, hoe hoger je boete. Hieronder vind je terug hoeveel jij zou moeten betalen als je weg gaat. 

Weten hoe je het beste energiecontracten vergelijkt? Bekijk onze tips!

 • Tip: bekijk de voorwaarden voor je welkomstcadeau

  Check altijd goed onder welke voorwaarden je de korting of het welkomstcadeau ontvangt. Ga je bijvoorbeeld meer betalen per maand, moet je meerdere jaren klant blijven de energieleverancier? Vaak zit er ook een belangrijke voorwaarde aan verbonden. Bijvoorbeeld dat je het welkomstcadeau niet meer ontvangt als je een betalingsherinnering hebt ontvangen.  

  Is je vraag beantwoord?

 • Tip: controleer de korting op je energieprijs

  Een korting op stroom en gas geldt vaak alleen voor het kale leveringstarief. Dit is het bedrag zonder overheidsheffingen en netbeheerkosten. Kies je voor een meerjarig contract, bekijk dan goed hoe de korting wordt verrekend. Dit kan bijvoorbeeld eenmalig zijn of alleen gelden als je via een specifieke website klant bent geworden. Ook kan het zijn dat een tarief voor een bepaalde tijd geldt. Bijvoorbeeld alleen voor de eerste jaar van je contract. 

  Is je vraag beantwoord?

 • Tip: neem de product- en actievoorwaarden door

  Bij iedere leverancier zijn de Algemene Voorwaarden voor de consument hetzelfde. Deze heeft EnergieNederland opgesteld. De product- en eventuele actievoorwaarden kunnen wel afwijken per leverancier. Lees deze dus goed door, want voordat je het weet zit je vast aan een energiecontract die toch niet zo voordelig blijkt te zijn.

  Is je vraag beantwoord?

 • Tip: Vergelijk het termijnbedrag
  Heb je een aanbod gekregen met een aantrekkelijker termijnbedrag? Controleer dan altijd met welk verbruik de berekening is gemaakt. Soms wordt er gerekend met een standaard verbruik en niet met jouw échte verbruik. Is er wel gerekend met jouw actuele verbruik en is dat al tijden constant? Dan kan het zijn dat je bij de nieuwe leverancier moet bijbetalen op je jaarnota. Vergelijke daarom ook altijd de energietarieven en vaste kosten. Komt je er niet uit? Neem dan contact met ons op. 

  Is je vraag beantwoord?

 • Tip: Vergelijk je leveringstarief
  Voor het beste vergelijk van een nieuw aanbod met je huidige energiecontract, vergelijk je de leveringstarieven van stroom en gas (prijs per kWh en m³). Deze prijs blijft gedurende je contractperiode gelijk, ongeacht of je meer of minder energie verbruikt. Deze leveringstarieven staan altijd in je overeenkomst vermeld. 

  Is je vraag beantwoord?

Doe jouw persoonlijke contractcheck

We zorgen er altijd voor dat onze klanten een voordelig energiecontract hebben. Wil je toch even dubbelchecken of je de beste contract van Huismerk Energie hebt? Bel ons of laat je gegevens achter en we laten je zo snel mogelijk de uitkomst van je contractcheck weten!

 • Scherpe leveringstarieven
 • Vaste klant voordeel
 • Altijd het beste verlengingsaanbod
 • 100% groene energie uit Nederland
 • Persoonlijke service

Opzeggen voordat je contract afloopt? Dan betaal je een boete

Wil je overstappen naar een andere leverancier voordat je energiecontract afloopt? Dan brengt dit kosten met zich mee. Deze kosten zijn bepaald door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en zijn voor iedere leverancier dus hetzelfde. Wij brengen deze kosten bij je in rekening, omdat wij de energie voor jouw contractduur al hebben ingekocht. De hoogte van de boete hangt af van de looptijd van je contract en het aantal aansluitingen (stoom en/of gas) die je opzegt. 


Resterende looptijd                  Hoogte opzegboete
(per aansluiting)

1,5 jaar                                                € 50,00

Tussen 1,5 en 2 jaar                       € 75,00

Tussen 2 en 2,5 jaar                       € 100,00           

Langer dan 2,5 jaar                       € 125,00


Stijgende energieprijzen

Wist je dat de energieprijzen enorm zijn gestegen ten opzichte van 2018 en 2017? Vergelijk daarom altijd de tarieven per kWh en m³ van je nieuwe aanbod met je huidige overeenkomst. Dat geeft je het beste beeld waar je voordelig uit bent! 

Overweeg je toch om weg te gaan?

Bel naar 088 - 105 11 00

Reviews klanten Huismerk Energie

Zij geven ons gemiddeld een 7,7 van de 10

En 82% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle reviews

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Je vraag liever persoonlijk met een van onze medewerkers bespreken? Bel dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 00