Altijd duurzame energie uit Nederland

Huismerk levert 100% lokaal groene energie uit Nederland. Met de groeiende vraag naar duurzame energie is het belangrijk dat we het aandeel duurzame energie ook vergroten. Dat doen we door samen te werken met lokale partners, zoals Windpark Nijmegen-Betuwe, Coöperatie Dommelstroom en Postcoderoos Tricht. Door onze kennis en krachten te bundelen, realiseren we meer innovaties en initiatieven. Hierdoor dragen we samen bij aan de verschuiving naar een duurzame samenleving. 

Bronnen met een dergelijk icoon zijn
'Keuze energiebronnen'

Altijd stroom uit Nederland


De Huismerk stroom die wij aan jou leveren, is afkomstig van duurzame energieproducenten in Nederland. Voor deze geleverde stroom ontvangen wij een bewijs dat deze ook echt duurzaam is opgewekt. Dit zijn de groencertificaten. Zo weet je zeker dat de stroom die we jou leveren 100% lokaal groen is.

Lees meer over het stroometiket

100% afkomstig uit Nederland

Wij leveren 74,7% wind-, 9,9% zonne-, 15% bio- en 0,4% water-energie van lokale producenten.

Gecontroleerd door CertiQ

CertiQ is de enige Nederlandse organisatie, die duurzame energie mag certificeren.

HIER klimaatbureau

Een groene keuze volgens HIER klimaatbureau.

Wij leveren CO₂ gecompenseerd gas: een stap in de goede richting

Gas is een fossiele brandstof die we op dit moment nog steeds nodig hebben in Nederland. Wij leveren nu gas uit Nederland, maar compenseren dit door te investeren in projecten die de CO₂-uitstoot tegengaan. We doen dit door middel van Verified Carbon Standard certificaten, waarmee we de ontwikkeling van windparken in India steunen. Dit vermindert de noodzaak voor grijze stroom in die regio en zo dragen we op een structurele en blijvende manier wereldwijd bij het reduceren van CO₂-uitstoot.

Groen gas

We zien een belangrijke rol voor groen gas. Groen gas wordt gemaakt door biogas te zuiveren en te drogen zodat het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas zorgt niet voor een verhoging van CO₂-uitstoot en is hierdoor een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. Het aandeel groen gas in Nederland is nu nog klein, maar we onderzoeken de mogelijkheden om dit aandeel te vergroten. 

Samen energie opwekken

We werken intensief samen met energie coöperaties en opwekkers uit de regio. Door onze krachten te bundelen, vergroten we het aandeel duurzame opwek in Nederland.  Lees meer over deze bijzondere samenwerkingen.

Windpark Nijmegen-Betuwe

We zijn er trots op dat we de stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe aan de regio mogen leveren! Daarnaast ondersteunen we de coöperatie met promotionele activiteiten en administratieve afhandelingen. 

Lees meer

Dommelstroom

Huismerk Energie werkt samen met Dommelstroom om de waterkrachtcentrale te realiseren en voldoende aandeelhouders te vinden. Ook leveren we de opgewekte stroom aan de regio. 

Lees meer

Postcoderoos Tricht

Coöperatie Tricht Duurzaam is met ruim 100 zonnepanelen op het dorpshuis in Tricht een postcoderoosproject gestart. Wij leveren de stroom van dit project en verzorgen de verrekening van de postcoderooskorting.

Lees meer

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22