Stroometiket van Huismerk Energie

Elke energieleverancier geeft na een jaar aan waar de geleverde energie precies vandaan komt. Dat noemen we het stroometiket. Deze berekening is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Huismerk Energie heeft in 2016 aan alle klanten 100% lokaal opgewekte groene stroom uit Nederland geleverd, waarvan 88% windenergie en 2% zonne-energie en 10% bio-energie. 


Onze succesvolle opwekprojecten

Door onze kennis en krachten te bundelen vergroten we het aandeel duurzame innovaties en initiatieven. Zo bereiden we het aandeel duurzaam opgewekte energie steeds verder uit. Lees meer over de bijzondere samenwerkingen met Windpark Nijmegen-Betuwe, Dommelstroom en ZZON.

Windpark Nijmegen-Betuwe

Langs de snelweg A15 is Windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd, met 4 windmolens. We zijn er trots op dat we de stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe aan de regio mogen leveren! 

Lees meer

Dommelstroom

Met een waterkrachtcentrale bij de stuw in Sint-Michielsgestel voorziet het water van de Dommel meer dan 170 huishoudens in het Dommelgebied van groene stroom.

Lees meer

ZZON

ZZON wil zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken, ook voor diegenen met een te klein of zonder eigen dak.


Lees meer

Stabiele en duurzame toekomst met bio-energie

Er zijn nogal wat misverstanden over het groene label van bio-energie, want er vindt tenslotte nog steeds verbranding plaats. Dat klopt, maar de CO₂ die vrijkomt bij de verbranding van bio-energie is eerder opgenomen door diezelfde grondstoffen, zoals hout. Bij het kiezen van onze partners in bio-energie, is onze voorwaarde dat het een onafhankelijke bio-energie centrale is (en dus geen bijstook betreft) en de gebruikte grondstoffen reststromen zijn uit de regio. Dat betekent bijvoorbeeld snoeiafval betreft van lokale bossen. Deze vorm van 'biomassa' wordt ook als duurzaam gecertificeerd.  

Meer over bio-energie

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons gewoon een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22