Feestelijke opening Windpark Nijmegen

11 december 2016

“We zijn overweldigd door de belangstelling voor ons project”, zegt windpark-directeur Pim de Ridder, nog enigszins beduusd. “Tijdens de open dag op zaterdag 10 december kwamen, ondanks het druilerige weer, honderden mensen een kijkje nemen bij ons windpark. Voor de molens stond een lange wachtrij met mensen die graag een keer een windmolen van binnen wilden bekijken.”

Voor De Ridder is de grote animo een teken dat duurzame energie kan rekenen op groeiende belangstelling. “En dat is maar goed ook”, vindt hij. “Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moeten we af van vervuilende fossiele brandstoffen als kolen en gas. Groene energie heeft de toekomst.” 

Ook burgemeester Bruls van Nijmegen, die het windpark vrijdagavond 9 december officieel opende, brak een lans voor duurzame energie. “We willen niet meer afhankelijk zijn van Poetin en gas uit Rusland, maar zelf duurzame energie opwekken in onze eigen omgeving.” Met een druk op de knop gaf hij, samen met de coöperatieleden Emile Pennings en Thomas Rijniers, het startsein voor een spectaculaire openingsshow door het Nijmeegse kunstenaarscollectief Oddstream. In een video, geprojecteerd op een van de vier windmolens in het park, werd de afbraak van de oude wereld en de opbouw van een nieuwe groene wereld vertoond. 

De opening van Windpark Nijmegen-Betuwe werd gevierd met een driedaags programma van 8 tot en met 10 december. De festiviteiten startten donderdag 8 december met een rondleiding van 350 leerlingen van basisschool De Oversteek op locatie. Om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering, vormden de kinderen ter afsluiting op het schoolplein een levende windmolen. Dutch Drone Flights maakte drone-beelden van de levende windmolen.

Lees meer over de opening op de website van Windpark Nijmegen-Betuwe


bron: Windpark Nijmegen-Betuwe