Huismerk Energie koploper in duurzaamheid

18 oktober 2016

Elk jaar voeren de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise een onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers en maakt op basis hiervan een ranglijst. Van de grote leveranciers scoort alleen Eneco een voldoende. Huismerk Energie staat met een 7,9 bovenin de ranglijst en draagt significant bij aan de verduurzaming van Nederland.

Waarom scoren wij 'maar' een 7,9 en geen 10? Wij hebben een faciliterende rol in de energietransitie. Wij helpen burgerinitiatieven, zoals Windpark Nijmegen-Betuwe en Dommelstroom om samen duurzame energie op te wekken. Een van de onderdelen waar je op dient te scoren in het onderzoek is eigen productie. De productie van energie waar wij aan meewerken en in investeren blijft altijd eigendom van de burgers. Met deze meetmethode zullen we nooit een 10 scoren. 

Zijn we dan wel echt 100% duurzaam? Ja, dat zijn we zeker! Wij leveren 100% duurzame energie uit Nederland en bewijzen dat met de Nederlandse Garanties van Oorsprong (GvO's), terug te zien op het stroometiket. Daarnaast is onze belangrijkste rol om duurzame opwek te faciliteren door samen te werken met burgers en cooperaties. Alleen op die manier realiseer je betrokkenheid en draagvlak en ontstaat er een duurzame samenleving.

Lees meer over onze kijk op het onderzoek