100% Hollands groene energie

Huismerk levert energie van zon, wind, water en lokale biomassa, natuurlijk van eigen bodem. Met de groeiende vraag naar duurzame energie is het belangrijk dat we het aandeel duurzame energie ook vergroten. Dat doen we door te investeren in samenwerkingen met de opwekkers van nieuwe energie, zoals Windpark Nijmegen-Betuwe, Coöperatie Dommelstroom en Postcoderoos Tricht. We helpen de aanpakkers die verantwoordelijkheid nemen en zich vandaag actief inzetten voor morgen. Én we zijn er voor de overstappers die zoeken naar nieuwe energie voor een eerlijke prijs. Samen voor een duurzame toekomst!

Zonne-energie

Ook al merken we het in Nederland niet altijd, zon is er in overvloed. Er zijn steeds meer lokale zonneprojecten die zich bij ons aansluiten. Ook denken we mee als je zonnepanelen hebt of deelnemer bent in een postcoderoosproject. 

Meer over zonne-energie

Windenergie

Het waait vaak en hard in Nederland en dat is maar goed ook. Windenergie is namelijk onze grootste duurzame energiebron. Het zou toch mooi zijn als je ook echt windenergie uit jouw regio ontvangt. Bij Huismerk Energie kan dat!

Meer over windenergie

Waterenergie

Nederland is een waterland, maar toch wordt er weinig energie uit water opgewekt. Er zijn een aantal bijzondere kleinschalige projecten die deze energie benutten en die steunen we dan ook actief!

Meer over waterenergie

Bio-energie

Wat als de wind niet waait en de zon niet schijnt, hebben we toch ook energie nodig? Bio-energie leent zich daar perfect voor. Onze bio-energie komt uit een biomassa centrale met lokale snoeihout en resthout. 

Meer over bio-energie

Altijd stroom uit Nederland


De Huismerk stroom die wij aan jou leveren, is afkomstig van duurzame energieproducenten in Nederland. Voor deze geleverde stroom ontvangen wij een bewijs dat deze ook echt duurzaam is opgewekt. Dit zijn de groencertificaten. Zo weet je zeker dat de stroom die we jou leveren 100% lokaal groen is.

Lees meer over het stroometiket


Wij leveren CO₂ gecompenseerd gas: een stap in de goede richting

Gas is een fossiele brandstof die we op dit moment nog steeds nodig hebben in Nederland. Wij leveren nu gas uit Nederland, maar compenseren dit door te investeren in projecten die de CO₂-uitstoot tegengaan. We doen dit door middel van Verified Carbon Standard certificaten, waarmee we de ontwikkeling van windparken in India steunen. Dit vermindert de noodzaak voor grijze stroom in die regio en zo dragen we op een structurele en blijvende manier wereldwijd bij het reduceren van CO₂-uitstoot.

Groen gas

We zien een belangrijke rol voor groen gas. Groen gas wordt gemaakt door biogas te zuiveren en te drogen zodat het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Groen gas zorgt niet voor een verhoging van CO₂-uitstoot en is hierdoor een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. Het aandeel groen gas in Nederland is nu nog klein, maar we onderzoeken de mogelijkheden om dit aandeel te vergroten. 

De kracht van lokale projecten

We werken intensief samen met energie coöperaties en opwekkers uit de regio. Door onze krachten te bundelen, vergroten we het aandeel duurzame opwek in Nederland.  Lees meer over deze bijzondere samenwerkingen.

Windpark Nijmegen-Betuwe

We zijn er trots op dat we de stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe aan de regio mogen leveren! Daarnaast ondersteunen we de coöperatie met promotionele activiteiten en administratieve afhandelingen. 

Lees meer

Dommelstroom

Huismerk Energie werkt samen met Dommelstroom om de waterkrachtcentrale te realiseren en voldoende aandeelhouders te vinden. Ook leveren we de opgewekte stroom aan de regio. 

Lees meer

Postcoderoos Tricht

Samen met dorpscoöperatie Tricht leggen we het dak van het Dorpshuis vol met zonnepanelen. 

Lees meer

Samen energie opwekken

Je kunt zelf zonnepanelen op je dak leggen, maar dat is vaak duur en niet iedereen heeft een geschikt dak. Huismerk Energie wil de drempel om zelf energie op te wekken verlagen. Wij werken intensief samen met energiecoöperaties, lokale producenten en ondernemers om samen meer energie op te wekken in Nederland. Wil je weten wat jij kan doen? 

Lees meer

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 823 641 18

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22