Samen naar een stabiele duurzame toekomst met bio-energie

Duurzame energie wordt niet alleen opgewekt door de zon, wind of water, maar ook bio-energie (biomassa) leent zich daar perfect voor. Wat als de wind niet waait en de zon niet schijnt, hebben we toch ook energie nodig? Onze groene energie uit lokale biomassa komt van Bio-EnergieCentrale Cuijk. Hier wordt lokale snoeihout en resthout verwerkt tot lokale, duurzame stroom. 

Lokale bio-energie uit Cuijk

Huismerk Energie is één van de samenwerkingspartners van Bio-EnergieCentrale Cuijk (BECC). BECC is een initiatief van vier ondernemers die een oplossing zagen in het energievraagstuk in de regio. In deze centrale wordt alleen ‘vaste biomassa’ verwerkt, voornamelijk snoeihout uit de regio. Deze reststromen krijgen in onze installatie een nuttige toepassing in de vorm van groene stroom. 

Bijdragen aan een circulaire economie

Er zijn nogal wat misverstanden over het groene label van bio-energie, want er vindt tenslotte nog steeds verbranding plaats. Dat klopt, maar de CO₂ die vrijkomt bij de vebranding van bio-energie is eerder opgenomen door diezelfde grondstoffen, zoals hout. Bij het kiezen van onze partners in bio-energie, is onze voorwaarde dat het een onafhankelijke bio-energie centrale is (en dus geen bijstook betreft) en de gebruikte grondstoffen reststromen zijn uit de regio. Dat betekent bijvoorbeeld snoeiafval betreft van lokale bossen. Deze vorm van 'biomassa' wordt ook als duurzaam aangemerkt.

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 823 641 18

Direct een gesprek

Je vraag liever persoonlijk met een van onze medewerkers bespreken? Bel dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22