Stroometiket van Huismerk Energie

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde energie precies vandaan kwam. Dat laten we zien met een stroometiket. Deze berekening is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Huismerk Energie heeft in 2019 aan alle klanten 100% groene stroom uit Nederland geleverd, waarvan afgerond 50,4% wind-, 29,3% zonne-, 20,0% bio- en 0,3% waterenergie.


100% afkomstig uit Nederland

Wij leveren 50,4% wind-, 29,3% zonne-, 20,0% bio- en 0,3% water-energie van energieproducenten uit Nederland.

Gecontroleerd door CertiQ

CertiQ is de enige Nederlandse organisatie, die duurzame energie mag certificeren.

HIER klimaatbewust

Een groene keuze volgens HIER klimaatbureau.

Hoe wordt het stroometiket precies opgesteld?

De energie die wij jouw leveren is 100% duurzaam én afkomstig van Nederlandse bodem. Natuurlijk is de stroom die je verbruikt, niet anders dan de stroom bij de buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar jouw pand trekken. Maar doordat je voor onze duurzame stroom hebt gekozen, draag je wel degelijk bij aan de verduurzaming van Nederland. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.

Garantie van Oorsprong   
Om de stroomopwek in Nederland te certificeren als groen of grijs, is er een wettelijk administratief systeem ontwikkeld. Voor alle duurzame stroom wordt een Garantie van Oorsprong (GvO) uitgegeven, die aangeeft hoe de geleverde stroom is opgewekt en of deze uit Nederland of het buitenland komt. De netbeheerder geeft aan CertiQ (verantwoordelijk voor het beheren van de Garanties van Oorsprong in Nederland) door hoeveel stroom de bron heeft opgewekt. CertiQ maakt hiervoor een gelijk aantal GvO’s aan (1 MWh opgewekte stroom = 1 GvO) en zet deze op onze rekening. Voor het energieverbruik van al onze klanten worden Garanties van Oorsprong afgeboekt, zodat je zeker weet dat de verbruikte stroom een duurzame oorsprong heeft. Het stroometiket geeft vervolgens precies weer waar en hoe de geleverde stroom van het voorgaande jaar is opgewekt.

Een duurzame toekomst met bio-energie

Wij zien lokale biomassa als een perfect duurzaam alternatief van energieopwekking in de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening: ideaal als de zon niet schijnt en de wind niet waait. 

Meer over bio-energie

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 823 641 18

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22