Privacystatement

Huismerk Energie N.V. is een energieleverancier van gas en lokaal opgewekte duurzame stroom uit Nederland. Wij leveren met name energie aan consumenten. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de gegevens van onze websitebezoekers en onze klanten. Wij houden ons hiervoor aan de Wet bescherming Persoonsgegevens en overige privacywetgeving. In deze privacyverklaring leggen we duidelijk uit hoe we met de door jouw verstrekte gegevens omgaan. 

Gebruik van Persoonsgegevens

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen met nadrukkelijke en ondubbelzinnige toestemming voor de volgende doeleinden:

  • het beoordelen en accepteren van een nieuwe klant en het tot stand brengen en uitvoeren van de overeenkomst, inclusief het onderhouden van contact met klanten
  • het verwerken van gegevens voor (directe) marketingdoeleinden, zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief
  • het innen van vorderingen ten behoeve van derden
  • het voldoen aan wettelijk verplichtingen
  • voor de ontwikkeling van producten en diensten, voor het aanscherpen van onze strategie en beleid
  • het uitvoeren van crediteuren- en debiteurencontrole en accountantscontroles
  • het behandelen van geschillen, vragen en klachten en deelname aan social media
  • het doen van analyses van persoonsgegevens voor statistische en wetenschappelijke doeleinden


Beveiliging 

Wij bewaren jouw persoonlijke gegevens op een beveiligde server, die bescherming biedt tegen ongeoorloofde toegang, publicatie en gebruik van de gegevens door onbevoegden binnen en buiten onze organisatie. Daarnaast nemen wij passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen vernietiging (per ongeluk of onrechtmatig), verlies, misbruik, vervalsing, ongeoorloofde toegang, verspreiding of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking van je persoonsgegevens. Hierbij maken we een afweging tussen de risico’s, de technische mogelijkheden en de uitvoeringskosten.


Links naar andere websites

Op onze website treft u een aantal links aan naar andere websites. Huismerk Energie is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop deze sites met persoonlijke informatie omgaan. Hiervoor kun je de privacyverklaring lezen van de site die je bezoekt.


Wijzigingen van de privacyverklaring

Huismerk Energie behoudt zicht het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacystatement. 


Heb je vragen over jouw privacy of wil je wijzigingen doorgeven? 

Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 105 11 22 (lokaal tarief) of stuur ons een e-mail naar info@huismerkenergie.nl. Ook kun je het contactformulier hieronder invullen. 

Cookies & tracking

Huismerk Energie gebruikt cookies om het online gebruiksgemak te optimaliseren. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Om te zorgen dat de website goed werkt en je een optimale gebruikerservaring heeft
  • Om inzicht te hebben in het aantal bezoekers van onze site en de pagina’s die worden bekeken
  • Om social media op de website te integreren
  • Om advertenties op jouw voorkeur af te stemmen

Je leest hier meer over in ons cookiestatement. Dit Cookie Statement beschrijft van welke cookies Huismerk Energie gebruik maakt op de website en waarvoor deze cookies worden gebruikt.


Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het bedrijf Google, als deel van de Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om inzicht te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Jouw rechten

  • Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van je gegevens.  Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om jezelf te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, is het voor ons handig als je een kopie van het cookie in kwestie meestuurt. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser
  • Je kunt je cookies in- en uitschakelen en verwijdering. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser of in ons cookiestatement
  • Indien je liever geen informatie ontvangt over nieuwe producten of diensten van Huismerk Energie, dan kun je gebruik maken van het formulier Recht van Verzet. Wij zullen er voor zorgen dat je geen informatie van ons meer ontvangt via de door jou aangegeven kanalen

Richtlijnen waar we ons aan houden

Huismerk Energie leeft ook de richtlijnen na die de ACM (Autoriteit Consument en Markt) voor de energiemarkt heeft opgesteld. Lees meer over deze gedragscodes


Melden datalek

Huismerk Energie houdt zich aan de Meldplicht Datalekken. Dat betekent dat wij direct (binnen 72 uur) een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zodra wij een ernstig datalek hebben vastgesteld. Indien noodzakelijk wordt dit datalek ook gemeld aan de betrokkenen. 

Versie 1 september 2016

Stuur ons je vraag!

Heb je een vraag of wil je meer weten over hoe wij omgaan met jouw gegevens? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.