De kracht van lokale projecten

Drijvend Zonnepark Lingewaard

Drijvend Zonnepark Lingewaard is het eerste grote drijvende zonnepark in Nederland. De zonnepanelen wekken energie op voor ruim 600 huishoudens. Het park is het succesvolle werk van Coöperatie Lingewaard Energie. In samenwerking met lokale partners uit het bedrijfsleven en de gemeente zetten ze zich in voor een 100% lokaal groen Lingewaard. Wij leveren deze 'Lingestroom' aan huishoudens in de regio.

Meer weten

Windpark Nijmegen-Betuwe

1.103 burgers bouwden hun eigen windpark. De 4 windmolens langs de A15, wekken energie op voor ruim 7.100 huishoudens in de regio. Samen met energiecoöperatie Wiek II gaan we voor een duurzaam Nijmegen! Niet alleen hebben we Wiek II in de beginfase gesteund met het werven van leden, ook zorgt onze samenwerking ervoor dat de energie die Windpark Nijmegen-Betuwe opwekt daadwerkelijk bij de burgers terecht komt.

Meer weten

Waterkrachtcentrale Dommelstroom

Met steun van zo’n 500 betrokken coöperatieleden bouwden vader en zoon Jan en Bram Taks een waterkrachtcentrale in de Dommel. Waterkrachtcentrale Dommelstroom wekt energie op voor zo'n 160 huishoudens in Sint Michielsgestel en omgeving! Wij zorgen ervoor dat de stroom ook echt in de regio terecht komt. Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom maakt plannen voor nieuwe projecten en daar kan jij ook je steentje in bijdragen! 

Meer weten

Postcoderoosproject Tricht

Burgers van 6 gemeenten werken samen aan een duurzame regio. Energie wordt opgewekt door lokale coöperaties en in de regio geleverd. Een voorbeeld hiervan zijn de zonnepanelen op het dorpshuis in Tricht. Als buurtbewoner van Tricht kun je hier in investeren én van meeprofiteren: je investeert in paneeldelen en krijgt korting op de energiebelasting. Huismerk Energie zorgt er voor dat de zonne-energie die is opgewekt door jouw paneeldelen, bij je thuis wordt geleverd. 

Meer weten

Postcoderoosproject Bommelerwaar

Coöperatie Bommelerwaar zet zich in voor een duurzame en nog mooiere regio. Eind juni 2018 is het eerste collectieve zonnedak in Bommelerwaard geopend. Hier kun je als buurtbewoner van Bommelerwaard in investeren én van meeprofiteren. De droom gaat verder, want de coöperatie maakt al plannen voor nieuwe opwekprojecten. 

Meer weten

Zonnedak Theereheide

Sinds kort produceert Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom niet alleen energie met water, maar ook met de zon! Een zonnedak op sporthal Theereheide in Sint Michielsgestel wekt energie op voor ruim 25 huishoudens in de regio. Huishoudens die Dommelstroom ontvangen, worden mede-eigenaar van de waterkrachtcentrale en het zonnedak.

Meer weten

Postcoderoosproject Lourdesstroom

Lourdesstroom van VVE De Getijden wordt opgewekt door ruim 200 zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex in Nijmegen, de voormalige Lourdesschool. De zonnepanelen wekken energie op voor ongeveer 25 personen in 17 appartementen en woningen rondom het historische pand.

Meer weten

Zonnepark de Grift

Zonnepark de Grift is in aantocht! 17.000 zonnepanelen langs de A15 in Nijmegen-Noord gaan energie opwekken voor ruim 1.250 huishoudens. En wij zorgen dat deze energie in de regio terecht komt. Het zonnepark is vóór en dóór burgers gerealiseerd. En goed nieuws, ook jij kan meebouwen aan het zonnepark! 

Meer weten

Windpark Avri en Deil

Op de voormalige afvalberg van Avri in Geldermalsen vind je de 3 windmolens van Windpark Avri. Op een afvalberg bouwen is een primeur voor Nederland. Windpark Deil, nabij knooppunt Deil staat in de stijgers. Het park bestaat uit 11 windmolens en coöperatie Betuwewind is eigenaar van 4 molens. Eind 2019, begin 2020 wekken ze energie op voor de regio! 

Meer weten

Zonnepark Lingewal

De bouw van zonnepark Lingewal is van start gegaan! 40.000 zonnepanelen, gelegen op de hoek van de Lingewal en de Heuvelstraat, gaan dit najaar energie opwekken voor de regio. Wij gaan deze energie leveren aan 17 gemeenten in regio Arnhem-Nijmegen en 3500 huishoudens uit de gemeente Lingewaard. 

Meer weten

Benieuwd naar al onze energiebronnen?

Bekijken

Meer weten over deze samenwerkingen?

Wil je meer weten over deze samenwerkingen? Of ben je zelf op zoek naar een vergelijkbare samenwerking? Laat je gegevens achter en bellen je zo snel mogelijk terug. 


088 - 105 11 22 (Lokaal tarief)