Zeker weten dat je goed zit?

Zeker weten dat je nog goed zit bij Huismerk Energie? Doe onze contractcheck en wij zoeken voor je uit of overstappen écht voordeliger voor je is! Bel ons op 088 105 11 00 (lokaal tarief) of laat hieronder je gegevens achter en wij bellen jou terug. Check ook even onze tips over hoe je het beste energiecontracten vergelijkt. Is het aanbod wel echt zo aantrekkelijk? Ook is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele opzegboete. Hoe langer de loopduur van je contract nog is, hoe hoger je boete. Hieronder vind je terug hoeveel jij zou moeten betalen als je weg gaat. 

Doe de contractcheck

Weten of je nog goed zit bij Huismerk Energie? Bel ons of laat je gegevens hieronder achter en wij bekijken of je nog het beste aanbod hebt. 

 • Scherpe leveringstarieven
 • Vaste klant voordeel
 • 100% groene energie uit Nederland
 • Persoonlijke service

Energiecontracten vergelijken, hier moet je op letten!

 • Hoogte van het termijnbedrag
  Heb je een aanbod gekregen met een aantrekkelijker termijnbedrag, terwijl je energieverbruik al tijden constant is? Bij een lager termijnbedrag kan het zijn dat je moet bijbetalen op je jaarnota. Wil je echt weten waar je voordeliger uit bent? Vergelijk dan de energietarieven en vaste kosten. Komt je er niet uit? Neem dan contact met ons op. 
 • Korting op de energieprijs

  Een korting op stroom en gas geldt vaak alleen voor het kale leveringstarief. Dit is het bedrag zonder overheidsheffingen en netbeheerkosten. Kies je voor een meerjarig contract, bekijk dan goed hoe de korting wordt verrekend. Dit kan bijvoorbeeld eenmalig zijn of alleen gelden als je via een specifieke website klant bent geworden. Ook kan het zijn dat een tarief voor een bepaalde tijd geldt. Bijvoorbeeld alleen voor de eerste jaar van je contract. 

 • Product- en actievoorwaarden

  Bij iedere leverancier zijn de Algemene Voorwaarden voor de consument hetzelfde. Deze heeft EnergieNederland opgesteld. De product- en eventuele actievoorwaarden kunnen wel afwijken per leverancier. Lees deze dus goed door, want voordat je het weet zit je vast aan een energiecontract die toch niet zo voordelig blijkt te zijn.

 • Voorwaarden korting of welkomstcadeau

  Check altijd goed onder welke voorwaarden je de korting of het welkomstcadeau ontvangt. Ga je bijvoorbeeld meer betalen per maand? of moet je meerdere jaren klant blijven de energieleverancier?

Opzeggen voordat je contract afloopt? Dan betaal je een boete

Wil je overstappen naar een andere leverancier voordat je energiecontract afloopt? Dan brengt dit kosten met zich mee. Deze kosten zijn bepaald door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en zijn voor iedere leverancier dus hetzelfde. Wij brengen deze kosten bij je in rekening, omdat wij de energie voor jouw contractduur al hebben ingekocht. De hoogte van de boete hangt af van de looptijd van je contract en het aantal aansluitingen (stoom en/of gas) die je opzegt. 


Resterende looptijd                  Hoogte opzegboete
(per aansluiting)

1,5 jaar                                                € 50,00

Tussen 1,5 en 2 jaar                       € 75,00

Tussen 2 en 2,5 jaar                       € 100,00           

Langer dan 2,5 jaar                       € 125,00


Overweeg je toch om weg te gaan?

Bel naar 088 - 105 11 00

Reviews klanten Huismerk Energie

Zij geven ons gemiddeld een 8,3 van de 10

En 89% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle reviews

Huismerk Energie is koploper in duurzaamheid!

De uitslag van het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise is bekend. Huismerk Energie behoort met een 8,6 wederom tot de koplopers en draagt significant bij aan de verduurzaming van Nederland. Daar zijn we erg blij mee! Benieuwd naar het rapport?

Lees meer over het onderzoek

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Contractcheck

Weten of je nog goed zit bij Huismerk Energie? Bel ons en wij bekijken of je ons voordeligste aanbod hebt.

088 - 105 11 00