Het stroometiket van jouw energiebron


Drijvend Zonnepark Lingewaard

Drijvend Zonnepark Lingewaard is het eerste grote drijvende zonnepark in Nederland. De zonnepanelen wekken energie op voor ruim 600 huishoudens. Het park is het succesvolle werk van Coöperatie Lingewaard Energie. In samenwerking met lokale partners uit het bedrijfsleven en de gemeente zetten ze zich in voor een 100% lokaal groen Lingewaard. Wij leveren deze 'Lingestroom' aan huishoudens in de regio.

Bekijk het stroometiket

Windpark Nijmegen-Betuwe

1.103 burgers bouwden hun eigen windpark. De 4 windmolens langs de A15, wekken energie op voor ruim 7.100 huishoudens in de regio. Samen met energiecoöperatie Wiek II gaan we voor een duurzaam Nijmegen! Niet alleen hebben we Wiek II in de beginfase gesteund met het werven van leden, ook zorgt onze samenwerking ervoor dat de energie die Windpark Nijmegen-Betuwe opwekt daadwerkelijk bij de burgers terecht komt.

Bekijk het stroometiket

Waterkrachtcentrale Dommelstroom

Met steun van zo’n 500 betrokken coöperatieleden bouwden vader en zoon Jan en Bram Taks een waterkrachtcentrale in de Dommel. Waterkrachtcentrale Dommelstroom wekt energie op voor zo'n 160 huishoudens in Sint Michielsgestel en omgeving! Wij zorgen ervoor dat de stroom ook echt in de regio terecht komt. Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom maakt plannen voor nieuwe projecten en daar kan jij ook je steentje in bijdragen! 

Bekijk het stroometiket

Postcoderoosproject Tricht

Burgers van 6 gemeenten werken samen aan een duurzame regio. Energie wordt opgewekt door lokale coöperaties en in de regio geleverd. Een voorbeeld hiervan zijn de zonnepanelen op het dorpshuis in Tricht. Buurtbewoners van Tricht hebben geïnvesteerd in de paneeldelen en krijgen korting op de energiebelasting. Wij leveren deze zonne-energie aan de investeerders. 

Bekijk het stroometiket

Postcoderoosproject Bommelerwaar

Coöperatie Bommelerwaar zet zich in voor een duurzame en nog mooiere regio. Eind juni 2018 is het eerste collectieve zonnedak in Bommelerwaard geopend. Buurtbewoners van Bommelerwaard kunnen hierin investeren én van meeprofiteren. De droom gaat verder, want de coöperatie maakt al plannen voor nieuwe opwekprojecten. 

Bekijk het stroometiket

Zonnedak Theereheide

Sinds juni 2018 produceert Duurzame Energiecoöperatie Dommelstroom niet alleen energie met water, maar ook met de zon! Een zonnedak op sporthal Theereheide in Sint Michielsgestel wekt energie op voor ruim 25 huishoudens in de regio. Huishoudens die Dommelstroom ontvangen, worden mede-eigenaar van de waterkrachtcentrale en het zonnedak.

Bekijk het stroometiket

Postcoderoosproject Lourdesstroom

Lourdesstroom van VVE De Getijden wordt opgewekt door ruim 200 zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex in Nijmegen, de voormalige Lourdesschool. De zonnepanelen wekken energie op voor ongeveer 25 personen in 17 appartementen en woningen rondom het historische pand.


Bekijk het stroometiket

Bio-EnergieCentrale Cuijk

Bio-EnergieCentrale Cuijk is een initiatief van vier ondernemers die een oplossing zagen in het energievraagstuk in de regio. In deze centrale worden lokale reststromen, zoals snoei- en afvalhout omgezet in duurzame energie. Een perfect alternatief van energieopwekking in de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening: ideaal als de zon niet schijnt en de wind niet waait. 

Bekijk het stroometiket

Windmolens in Zeeland

In Zeeland staan een aantal windmolens waarvan wij de stroom afnemen en in de regio leveren. Dóór en vóór de Zeeuwse burger dus. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst! 
Bekijk het stroometiket

Beoordeel ons

Om onze service te blijven verbeteren, zijn we benieuwd naar jouw ervaring met ons! Je kunt ons beoordelen via The Feedback Company. 

Ik wil mijn ervaring delen

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22