Btw op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst

Heb je zonnepanelen gekocht? Dan kan je sinds 20 juni 2013 de btw op de aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Afgelopen week kwam het goede nieuws dat ook de btw op zonnepanelen die vóór deze datum zijn gekocht, alsnog teruggevraagd kan worden! 

Je kunt de btw alleen terugvragen als je je als ondernemer aanmeldt bij de Belastingdienst. En dankzij jouw zonnepanelen ben je als het ware een kleine stroomproducent en dus ondernemer. Als je als particulier de 'btw-teruggave zonnepanelen' wil regelen, zijn er wel enkele administratieve zaken die je moet afhandelen. Hoe je dit aanpakt? Wij leggen het hieronder simpel aan je uit.  

Zo vraag je je btw terug  
Download het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’. Met dit formulier meld je je bij de Belastingdienst aan als ondernemer. Na aanmelding ontvang je van de Belastingdienst een brief (de zogeheten ‘vaststelling’). Hierin staat jouw btw-nummer. Met dit nummer kun je btw-aangifte doen over het jaar waarin je zonnepanelen hebt gekocht. De teruggave levert voor een gemiddeld systeem van € 3000 ruim € 600 op, zo’n 21% van je investering. Toch mooi meegenomen!

Als ondernemer ben je verplicht om de btw-boekhouding bij te houden en om jaarlijks btw-aangifte te doen. Gelukkig maakt de Belastingdienst voor deze situatie een uitzondering. Tip: op het aanmeldformulier kun je meteen in één keer ontheffing hiervoor aanvragen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 823 641 18

Direct een gesprek

Je vraag liever persoonlijk met een van onze medewerkers bespreken? Bel dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22