Kies ook voor windenergie uit Nijmegen

Het is eindelijk zo ver! Vanaf nu kan iedereen uit Nijmegen en omstreken kiezen voor duurzame stroom, uit de regio! Vier windmolens langs de A15 wekken sinds eind vorig jaar écht Nijmeegse windenergie op. Ook energie uit jouw regio bij je thuis? Kies voor extra voordeel met het pakket 3 Jaar Zeker Nijmegen, nu met 250 kWh kaal leveringstarief cadeau! 

Jouw persoonlijke berekening

Ook groene energie uit Nederland ? Vul je gegevens in en bekijk welk energiepakket bij jou past.

Mijn adres:

Windenergie uit Nijmegen bij je thuis?

Profiteer van extra voordeel voor stroom en/of gas met het pakket 3 Jaar Zeker Nijmegen. 

 • Nu: jaarlijks 250 kWh korting (leveringstarief, excl. overheidsheffingen)
 • 3 jaar vaste leveringstarieven
 • Opzegvergoeding (boete) met max. € 250,00 vergoed (€125,00 stroom, €125,00 gas)
 • Eenvoudig gegevens inzien en wijzigen via Mijn Huismerkenergie

Geschat termijnbedrag:

€ 142,00

Bereken mijn voordeel
Wijzig mijn verbruik

Op basis 1.484 kWh (normaal) en 1.316 kWh (dal) stroom en 1.150 m3 gas

1.103 burgers bouwden hun eigen windpark

Het windpark wekt energie op voor 7.100 huishoudens in de regio

Met 4 windmolens langs de A15

Samen met Windpark Nijmegen-Betuwe bouwen we aan een duurzame regio

Als Nijmeegse energieleverancier is een van onze belangrijkste doelstellingen het verduurzamen van onze regio. We werken actief samen met lokale partners rondom energielevering, opwek en besparing. Zo brengen we energie weer dichterbij. Onze samenwerking met Windpark Nijmegen-Betuwe is de kers op de taart. Het is voor ons een eer om de energie die in Nijmegen wordt opgewekt te mogen leveren aan de regio. 

Lees meer over Windpark Nijmegen-Betuwe

Klanten over Huismerk Energie

91% van onze klanten is tevreden, en dat durven ze best te zeggen.

Het aanbod was zo goed dat ik voor mijn banketbakkerij en privé ben geswitcht.

Goos-Jan Looijenga uit Nijmegen

Ik vind het een prettig idee dat ik schone energie uit mijn eigen omgeving krijg.

Mevrouw Donker uit Nijmegen

Een overzicht van de meest gestelde vragen

 • Hoe meld ik me aan bij Huismerk Energie?

  Je kunt altijd eenvoudig overstappen naar Huismerk Energie op een manier die voor jou prettig is.

  Online: meld je eenvoudig aan via onze website . Op onze website kun je ook een uitgebreide berekening maken van je besparing bij Huismerk Energie. 

  Telefonisch: bel naar 088 - 105 11 22 en een van onze medewerkers helpt je graag met het aanvragen van Huismerk Energie.

  Mail: stuur een mail naar info@huismerkenergie.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.


 • Hoe verloopt mijn overstap verder?

  Zodra je bent aangemeld, ontvang je binnen twee werkdagen van ons je contract met daarin je definitieve termijnbedrag. Je hebt dan nog 14 kalenderdagen de tijd om je contract goed door te nemen. Hierna gaan we starten om je overstap te regelen. Als je geen slimme meter hebt, vragen wij twee weken voor je overstap om de meterstanden door te geven. Als laatste stap starten we met leveren van lokaal duurzame energie. 

 • Wat ga ik per maand betalen?

  De uitkomst van de berekening geeft een schatting aan de hand van een gemiddeld verbruik. Indien je klikt op berekenen, kun je zelf een accurate berekening maken door je eigen verbruik in te vullen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je jaarnota als uitgangspunt nemen. Huismerk Energie controleert ook altijd jouw historische verbruik en of dit overeenkomt met het verbruik dat je zelf hebt opgegeven. 

 • Ik heb al een leveringsovereenkomst maar weet de einddatum niet. Kan ik toch overstappen?

  Als je klant wilt worden bij Huismerk Energie, zoeken wij graag voor je uit hoelang je huidige contract nog loopt. Je loopt nooit het risico dat je twee leveranciers tegelijk hebt. Indien je contract een langere looptijd heeft en je mogelijk een boete ontvangt voor de overstap, vergoeden wij bij sommige contractvormen een opzegvergoeding tot een maximum van € 100,00 (€ 50,00 per aansluiting). 

 • Waarvoor werken Huismerk Energie en WindpowerNijmegen samen?

  Huismerk Energie en WindpowerNijmegen gaan samen voor een duurzaam Nijmegen! Niet alleen hebben we WindpowerNijmegen in de beginfase gesteund met het werven van leden, ook zorgt onze samenwerking ervoor dat de energie die Windpark Nijmegen-Betuwe opwekt daadwerkelijk bij de burgers terecht komt. Wij kopen de stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe in, om deze te leveren aan 7.100 huishoudens, het liefst in onze regio. Want het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer de windenergie uit Nijmegen zo veel mogelijk in onze regio blijft! 

 • Hoe weet ik of de stroom van Huismerk Energie ook echt groen is?

  Aan de stroom die uit jouw stopcontact komt, zie je niet of jouw stroom groen is of waar jouw energie vandaan komt. Om toch aan te kunnen geven dat de stroom die wij leveren 100% lokaal groen is, bestaat er een systeem in Nederland:

  Certificaten: de 'Garantie van Oorsprong' is een garantiecertificaat dat per MWh aangeeft waar deze energie is opgewekt. Huismerk Energie heeft voor elke geleverde MWh ook een Garantiecertificaat.

  Stroometiket: elke energieleverancier is wettelijk verplicht om ieder jaar een Stroometiket op te stellen. Het Stroometiket geeft inzicht in welke energie is geleverd. Als je groene stroom afneemt, kun je op het stroometiket precies zien welk percentage van de stroom (lokaal) groen is, welk percentage grijs en welk percentage onbekend. Het Stroometiket staat hier vermeld op onze website en in je jaarnota. 

 • Wat is Mijn Huismerkenergie?

  Mijn Huismerkenergie is je persoonlijke online omgeving waar al jouw gegevens zijn verzameld. Hier vind je een overzicht van je factuurgegevens en tarieven. Ook kun je de meterstanden hier eenvoudig doorgeven en kun je gebruik maken van de Slimme Energiemanager. De inloggegevens ontvang je direct bij je contract.

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22