Samen voor windenergie

Het is eindelijk zo ver! De vier windmolens langs de A15 staan. Windpark Nijmegen-Betuwe wekt windenergie op voor 7.100 huishoudens in de regio. Huismerk Energie en WindpowerNijmegen werken samen om ervoor te zorgen dat de duurzaam opgewekte energie ook echt bij de burgers terecht komt. En als lid van WindpowerNijmegen profiteer je nu van extra voordeel met 3 Jaar Zeker WindpowerNijmegen.

1.013 burgers bouwden hun eigen windpark

Het windpark wekt energie op voor 7.100 huishoudens in de regio

Met 4 windmolens langs de A15

Jouw persoonlijke berekening

Ook groene energie uit Nederland ? Vul je gegevens in en bekijk welk energiepakket bij jou past.

Mijn adres:

Kies voor windenergie uit Nijmegen

Wij dragen dit initiatief in onze thuisstad een warm hart toe met een extra voordelig aanbod, speciaal voor leden en donateurs van WindpowerNijmegen!

 • Nu: jaarlijks 250 kWh korting (leveringstarief, excl. overheidsheffingen)
 • 3 jaar vaste leveringstarieven
 • Opzegvergoeding (boete) met max. € 100,00 vergoed (€50,00 stroom, €50,00 gas)
 • Eenvoudig gegevens inzien en wijzigen via Mijn Huismerkenergie

Geschat termijnbedrag:

€ 135,00

Bereken mijn voordeel
Wijzig mijn verbruik

Op basis 1.484 kWh (normaal) en 1.316 kWh (dal) stroom en 1.150 m3 gas

Bekijk hier hoe het allemaal begon

De opbouw van Windpark Nijmegen-Betuwe is volledig vastgelegd. Dank aan Windpark Nijmegen-Betuwe dat we deze mooie beelden van fotograaf Gerard van Bree met jullie mogen delen. 

Mijlpalen

Hieronder vind je de belangrijkste mijlpalen rondom windpark Nijmegen-Betuwe in de loop der tijd. 

 • Opening Windpark Nijmegen-Betuwe

  8 december 2016

  Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 december bruist Windpark Nijmegen-Betuwe van energie tijdens de opening.

 • Start levering van stroom

  1 november 2016

  Naar verwachting gaat Windpark Nijmegen-Betuwe in november voor ongeveer 7.100 huishoudens energie opwekken. 

 • Plaatsing wieken en gondel

  19 augustus 2016
  De gondel en de wieken worden vandaag op de windmolen gezet.
 • Aankomst gondel en wieken

  18 augustus 2016

  De gondel van de windmolen en de wieken komen aan op de plaats van bestemming: de Griftdijk. 

 • Start opbouw windmolen

  15 augustus 2016

  De voorbereiding van de opbouw van de windmolens is gestart. De onderste delen van windmolen 2 (de eerste die gebouwd wordt) worden inmiddels geplaatst.

 • Bouw windpark

  1 mei 2016

  De bouw van het windpark (vier molens) is gestart in mei 2016. De vijfde turbine volgt wanneer ook daarvoor een grondcontract is verkregen.

 • Contracten

  13 augustus 2015

  In 2015 is gewerkt aan het voorbereiden van contracten voor de netinpassing, grond, elektrische werken, verzekering, stroomafname etc.

 • Financiering

  4 mei 2015

  De aanvraag voor SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) is eind mei 2015 verzonden, half augustus is positief beschikt. Ook is zomer 2015 een lening verkregen van Oost NL. Met banken wordt najaar 2015 onderhandeld over een lening voor het grootste deel van de investering. Najaar 2015 wordt het geld van de ledencertificaten opgehaald.

 • Omgevingsfonds

  20 april 2015

  Najaar 2015 wordt in overleg met bewoners uit de nabijgelegen kernen bepaald hoe zij extra kunnen meeprofiteren uit een omgevingsfonds van het windpark.

 • Uitgifte ledencertificaten

  20 maart 2015

  Voorjaar en zomer 2015 is met een campagne het ledental (stand februari: 400) flink verhoogd, tot zo'n 1500! In juli startte de - zéér succesvolle - voorinschrijving voor ledencertificaten, om het grootste deel van eigen vermogen voor het windpark bij elkaar te brengen.

 • Plan voor financiering en participaties

  25 februari 2015

  Met behulp van een werkgroep en een klankbordgroep van leden is een plan voor financiering en participaties opgesteld, dat op de Algemene Ledenvergadering 25 februari 2015 is vastgesteld.

 • Turbine leverancier

  20 december 2014

  Tussen december 2014 en februari 2015 hebben onderhandelingen plaatsgevonden met turbineleveranciers. Op 27 februari is een voorlopig contract getekend met Lagerwey voor de levering van 5 L100-windmolens.

 • Planningsvergunning

  15 december 2014

  Begin 2015 is de procedure voor de Omgevingsvergunning gestart. Er is één beroep ingediend.

 • Bestemmingsplan

  10 oktober 2014

  Het bestemmingsplan is op 1 oktober 2014 bijna unaniem(!) vastgesteld door de gemeenteraad. Op 6 mei 2015 zijn de beroepen ertegen ongegrond verklaard door de Raad van State.

 • Milieu effect rapport

  1 oktober 2014

  De MER liet in januari 2014 zien dat een rendabel windpark ter plekke goed is in te passen.

 • Windmetingen

  10 oktober 2013

  Vanaf april 2013 tot augustus 2015 is de wind ter plekke gemeten. Het rapport van twee jaar meten geeft aan dat het hard genoeg waait.

Samen met WindpowerNijmegen bouwen we aan een duurzame regio

Als energieleverancier uit Nijmegen een van onze belangrijkste doelstellingen het verduurzamen van onze regio. We werken actief samen met lokale partners rondom energielevering, opwek en besparing. Zo brengen we energie weer dichterbij. Onze samenwerking met WindpowerNijmegen is de kers op de taart. Het voelt voor ons als een eer om deel uit te maken van dit project en de energie die in Nijmegen wordt opgewekt te mogen leveren aan de regio. 

Klanten over Huismerk Energie

91% van onze klanten is tevreden, en dat durven ze best te zeggen.

Het aanbod was zo goed dat ik voor mijn banketbakkerij en privé ben geswitcht.

Goos-Jan Looijenga uit Nijmegen

Ik vind het een prettig idee dat ik schone energie uit mijn eigen omgeving krijg.

Mevrouw Donker uit Nijmegen

Kies jij ook voor windenergie uit Nijmegen?

Een overzicht van de meest gestelde vragen

 • Hoe meld ik me aan bij Huismerk Energie?

  Je kunt altijd eenvoudig overstappen naar Huismerk Energie op een manier die voor jou prettig is.

  Online: meld je eenvoudig aan via onze website . Op onze website kun je ook een uitgebreide berekening maken van je besparing bij Huismerk Energie. 

  Telefonisch: bel naar 088 - 105 11 22 en een van onze medewerkers helpt je graag met het aanvragen van Huismerk Energie.

  Mail: stuur een mail naar info@huismerkenergie.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug.


 • Hoe verloopt mijn overstap verder?

  Zodra je bent aangemeld, ontvang je binnen twee werkdagen van ons je contract met daarin je definitieve termijnbedrag. Je hebt dan nog 14 kalenderdagen de tijd om je contract goed door te nemen. Hierna gaan we starten om je overstap te regelen. Als je geen slimme meter hebt, vragen wij twee weken voor je overstap om de meterstanden door te geven. Als laatste stap starten we met leveren van lokaal duurzame energie. 

 • Wat ga ik per maand betalen?

  De uitkomst van de berekening geeft een schatting aan de hand van een gemiddeld verbruik. Indien je klikt op berekenen, kun je zelf een accurate berekening maken door je eigen verbruik in te vullen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je jaarnota als uitgangspunt nemen. Huismerk Energie controleert ook altijd jouw historische verbruik en of dit overeenkomt met het verbruik dat je zelf hebt opgegeven. 

 • Ik heb al een leveringsovereenkomst maar weet de einddatum niet. Kan ik toch overstappen?

  Als je klant wilt worden bij Huismerk Energie, zoeken wij graag voor je uit hoelang je huidige contract nog loopt. Je loopt nooit het risico dat je twee leveranciers tegelijk hebt. Indien je contract een langere looptijd heeft en je mogelijk een boete ontvangt voor de overstap, vergoeden wij bij sommige contractvormen een opzegvergoeding tot een maximum van € 100,00 (€ 50,00 per aansluiting). 

 • Waarvoor werken Huismerk Energie en WindpowerNijmegen samen?

  Huismerk Energie en WindpowerNijmegen gaan samen voor een duurzaam Nijmegen! Niet alleen hebben we WindpowerNijmegen in de beginfase gesteund met het werven van leden, ook zorgt onze samenwerking ervoor dat de energie die Windpark Nijmegen-Betuwe opwekt daadwerkelijk bij de burgers terecht komt. Wij kopen de stroom van Windpark Nijmegen-Betuwe in, om deze te leveren aan 7.100 huishoudens, het liefst in onze regio. Want het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer de windenergie uit Nijmegen zo veel mogelijk in onze regio blijft! 

 • Hoe weet ik of de stroom van Huismerk Energie ook echt groen is?

  Aan de stroom die uit jouw stopcontact komt, zie je niet of jouw stroom groen is of waar jouw energie vandaan komt. Om toch aan te kunnen geven dat de stroom die wij leveren 100% lokaal groen is, bestaat er een systeem in Nederland:

  Certificaten: de 'Garantie van Oorsprong' is een garantiecertificaat dat per MWh aangeeft waar deze energie is opgewekt. Huismerk Energie heeft voor elke geleverde MWh ook een Garantiecertificaat.

  Stroometiket: elke energieleverancier is wettelijk verplicht om ieder jaar een Stroometiket op te stellen. Het Stroometiket geeft inzicht in welke energie is geleverd. Als je groene stroom afneemt, kun je op het stroometiket precies zien welk percentage van de stroom (lokaal) groen is, welk percentage grijs en welk percentage onbekend. Het Stroometiket staat hier vermeld op onze website en in je jaarnota. 

 • Wat is Mijn Huismerkenergie?

  Mijn Huismerkenergie is je persoonlijke online omgeving waar al jouw gegevens zijn verzameld. Hier vind je een overzicht van je factuurgegevens en tarieven. Ook kun je de meterstanden hier eenvoudig doorgeven en kun je gebruik maken van de Slimme Energiemanager. De inloggegevens ontvang je direct bij je contract.

WhatsApp met ons

Snel je vraag stellen? Stuur ons een WhatsApp. We zijn het best bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur.

06 - 266 266 22

Direct een gesprek

Liever je vraag persoonlijk bespreken? Bel ons dan gerust en we helpen je graag verder. 

088 - 105 11 22